Guide til effektiv desinfektion af storkøkkener

Guide til effektiv desinfektion af storkøkkener

I en cateringvirksomhed er det afgørende at opretholde høj hygiejnestandard for at sikre fødevaresikkerhed og forhindre spredning af sygdomme. Storkøkkener, hvor store mængder mad tilberedes og håndteres, kræver særlige desinfektionsmetoder for at holde miljøet rent og sikkert. I denne guide vil vi gennemgå trin for trin, hvordan du bedst desinficerer dit storkøkken, og hvordan du kan integrere ECA vand (elektrokemisk aktiveret vand) som en effektiv desinfektionsmetode.

‎ 
Trin 1: Forberedelse
 1. Udarbejd en rengøringsplan: Udarbejd en detaljeret rengørings- og desinfektionsplan, der specificerer hvilke områder der skal rengøres, hvilke midler der skal bruges, og hvor ofte rengøringen skal udføres.
 2. Træn personalet: Sørg for, at alle medarbejdere er trænet i korrekt rengøring og desinfektionsteknikker.
 3. Samling af udstyr: Sørg for at have alt nødvendigt rengøringsudstyr klar, inklusive børster, klude, skuresvampe og desinfektionsmidler.
‎ 
Trin 2: Grundig rengøring

Før du desinficerer, skal du udføre en grundig rengøring for at fjerne synligt snavs og madrester.

 1. Fjern affald: Tøm alle skraldespande og fjern synligt affald fra arbejdsstationerne.
 2. Opvask: Vask alle redskaber, gryder og pander i varmt sæbevand.
 3. Overfladerengøring: Skrub arbejdsborde, skærebrætter, vægge og gulve med passende rengøringsmidler.
‎ 
Trin 3: Introduktion af ECA vand

ECA vand er en effektiv og miljøvenlig desinfektionsmetode, der dræber bakterier, vira og andre mikroorganismer ved hjælp af elektrolyse af saltvand. Her er, hvordan du integrerer ECA vand i din desinfektionsproces:

 1. Forberedelse før påføring: Påfyld ECA vand i desinfektionssprayere eller anvend direkte fra triggersprays/sprayflasker.
 2. Påføring: Sprøjt ECA vand på alle overflader, der skal desinficeres. Sørg for, at alle områder er dækket, inklusive svært tilgængelige områder.
 3. Kontakt tid: Lad ECA vandet sidde på overfladerne i den anbefalede kontakttid for at sikre maksimal effekt. Kontakttiden på ECA vand er 1-2 minutter, hvorefter det vil være fordampet efter 5-10 minutter.‎ 
‎ 
Trin 4: Efterbehandling og kontrol
 1. Aftørring: Efter kontakttiden er gået, tørres overfladerne af med en ren, tør klud, medmindre producenten af ECA vandet angiver, at det kan lufttørre (en såkaldt no-rinse-claim).
 2. Kontrol: Gennemfør en kontrol for at sikre, at alle områder er korrekt rengjort og desinficeret. Brug eventuelt ATP-måling (adenosintrifosfat) for at måle renhedsniveauet på overfladerne.
 3. Dokumentation: Dokumenter rengørings- og desinfektionsaktiviteterne i din rengøringslog. Dette er vigtigt for at opretholde sporbarhed og overholde fødevaresikkerhedsstandarder.
‎ 
Fordele ved brug af ECA vand
 • Effektivitet: ECA vand er yderst effektivt mod et bredt spektrum af mikroorganismer.
 • Miljøvenlig: Det er en miljøvenlig løsning, da det ikke indeholder skadelige kemikalier og nedbrydes hurtigt til vand og salt.
 • Sikkerhed: Det er sikkert for både personale og fødevarer, hvilket gør det ideelt til brug i fødevareindustrier.
‎ 
Konklusion

At opretholde en høj hygiejnestandard i storkøkkener er afgørende for enhver cateringvirksomhed. Ved at følge denne guide og integrere ECA vand i din desinfektionsrutine, kan du sikre et rent og sikkert miljø for både dine medarbejdere og dine kunder. Husk, at kontinuerlig træning og overvågning er nøglen til at opretholde disse standarder på lang sigt.

Læs næste

Et revolutionerende produkt indenfor sæbe: Soap2o
Desinfektion og forebyggelse af skimmelsvamp

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.