Hygiejne & desinfektion i fødevarevirksomheder

Hygiejne & desinfektion i fødevarevirksomheder

Her kan du læse mere om hvordan hygiejne og desinfektion i fødevarevirksomheder udføres, hvad der bør gøres og hvordan I kan sikre jer, at jeres desinfektion overholder myndighedernes retningslinjer.

 

Hygiejne og desinfektion i fødevarevirksomheder

Alle fødevarevirksomheder skal gøre grundig rent ofte - og nogle steder flere gange om dagen. Virksomheden skal sørge for en tilstrækkelig effektiv rengøring og desinfektion af lokaler, inventar, udstyr, arbejdsredskaber m.v. En ren virksomhed har færre problemer med bakterier og virus.

 

Hvorfor er desinfektion vigtigt i fødevarevirksomheder?
  • Bekæmpelse af bakterier og vira
  • Overenstemmelse med myndighedernes retningslinjer
  • Fjernelse af biofilm på overflader.

 

Rengøring af inventar

Rengøring af inventar skal foretages så hyppigt, som det af hygiejniske grunde er påkrævet. Redskaber, maskiner m.m. skal rengøres og om nødvendigt desinficeres mindst én gang hver arbejdsdag. Beholdere skal altid rengøres efter tømning. Normalt skal rengøring og desinfektion foregå som to adskilte arbejdsgange, der begge afsluttes med grundig afskylning med vand, medmindre desinfektionsmidlet er godkendt med "No-rinse-claim".

 

Hvilke midler skal man bruge?

Virksomheden skal bruge egnede rengøringsmidler, og desinfektionsmidlerne skal være godkendt af Fødevarestyrelsen. Tilsynsmyndigheden kan på et hvilket som helst tidspunkt forbyde brug af konkrete rengørings- eller desinfektionsmidler, hvis det giver sundhedsmæssige betænkeligheder eller kan forurene fødevarerne. Desuden er der krav til mærkning og opbevaring af disse midler.

Læs næste

Hygiejne & desinfektion i plejehjem
Rengøring & desinfektion i et slagteri

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.