Hygiejne & desinfektion i fødevarevirksomheder

Hygiejne & desinfektion i fødevarevirksomheder

Her kan du læse mere om hvordan hygiejne og desinfektion i fødevarevirksomheder udføres, hvad der bør gøres og hvordan I kan sikre jer, at jeres desinfektion overholder myndighedernes retningslinjer.

 

Hygiejne og desinfektion i fødevarevirksomheder

Alle fødevarevirksomheder skal gøre grundig rent ofte - og nogle steder flere gange om dagen. Virksomheden skal sørge for en tilstrækkelig effektiv rengøring og desinfektion af lokaler, inventar, udstyr, arbejdsredskaber m.v. En ren virksomhed har færre problemer med bakterier og virus.

 

Hvorfor er desinfektion vigtigt i fødevarevirksomheder?
  • Bekæmpelse af bakterier og vira
  • Overenstemmelse med myndighedernes retningslinjer
  • Fjernelse af biofilm på overflader.

 

Rengøring af inventar

Rengøring af inventar skal foretages så hyppigt, som det af hygiejniske grunde er påkrævet. Redskaber, maskiner m.m. skal rengøres og om nødvendigt desinficeres mindst én gang hver arbejdsdag. Beholdere skal altid rengøres efter tømning. Normalt skal rengøring og desinfektion foregå som to adskilte arbejdsgange, der begge afsluttes med grundig afskylning med vand, medmindre desinfektionsmidlet er godkendt med "No-rinse-claim".

 

Hvilke midler skal man bruge?

Virksomheden skal bruge egnede rengøringsmidler, og desinfektionsmidlerne skal være godkendt af Fødevarestyrelsen. Tilsynsmyndigheden kan på et hvilket som helst tidspunkt forbyde brug af konkrete rengørings- eller desinfektionsmidler, hvis det giver sundhedsmæssige betænkeligheder eller kan forurene fødevarerne. Desuden er der krav til mærkning og opbevaring af disse midler.

Læs også

Se alle
Hvorfor vælge en automatisk dispenser?

Hvorfor vælge en automatisk dispenser?

I en verden, hvor hygiejne og effektivitet er vigtigere end nogensinde, er automatiske dispensere blevet en game-changer i offentlige rum. Fra toiletter på kontorer til restauranter og hospitaler ...

Opvaskemiddel i koncentrat? Fremtiden indenfor håndopvask

Opvaskemiddel i koncentrat? Fremtiden indenfor håndopvask

I erhvervslivet er effektivitet og bæredygtighed ofte to sider af samme mønt. Især når det gælder rengørings- og opvaskemidler, er der stigende fokus på at finde løsninger, der både er praktiske o...

Vigtigheden af affaldssortering i erhvervsbygninger

Vigtigheden af affaldssortering i erhvervsbygninger

Effektiv affaldssortering er blevet en afgørende del af den daglige drift i mange erhvervsbygninger. Fra kontorbygninger og fabrikker til butikker og restauranter er det nødvendigt at minimere aff...