Hygiejne & desinfektion i plejehjem

Hygiejne & desinfektion i plejehjem

Her kan du læse mere om hvordan hygiejne og desinfektion i plejehjem udføres, hvad der bør gøres og hvordan I kan sikre jer, at jeres desinfektion overholder myndighedernes retningslinjer.

 

Infektioner på et plejehjem

Maveinfektioner og urinvejsinfektioner er lige så store problemer, når de optræder på et plejehjem som på et sygehus, og der er lige så meget brug for ekspertise, når en patient med en stafylokokinfektion ligger i sin egen seng som på en sygehusafdeling. Alligevel er hygiejnen i en stor del af sundhedsvæsenet en overset opgave.

 

Krydsinfektioner skal undgås

Mange plejehjem oplever ophobninger af urinvejsinfektioner eller mave-tarm infektioner, som er gået på omgang hos beboere og personale. Når man bringer mange mennesker sammen, er det helt naturligt, at der opstår krydsinfektioner. Problemet er dog, at langt de fleste ansatte på plejehjem ikke har den rette viden omkring hygiejne og desinfektion.

 

Hvorfor er hygiejne vigtigt i plejehjem?
  • Bekæmpelse af bakterier og vira.
  • Forebyggelse af krydsinfektioner.
  • Forebyggelse af sygdom blandt beboere og personale.

 

Nye og bedre desinfektionsmidler

I plejehjem er der et stort behov for at vide mere om hygiejne, om afbrydelse af smitteveje og så videre. Desuden mangler der også viden om desinfektion, og de har ikke haft anledning til at følge med, så de bruger midler, der var gode nok for mange år siden, men som man for længst har forladt, fordi der findes bedre midler.

 

Køkkenhygiejne

Almindelig køkkenhygiejne er også noget, der skal tjekkes på plejehjem og plejecentre. Der mangler simpelthen viden om, at temperaturen skal være under fem grader, og at man får en opformering af bakterierne, hvis man lader mælken stå ude og bagefter sætter den ind igen. Desuden mangler der massivt brug af nye desinfektionsmidler på overflader og hænder, selvom mange tror, det at skylle fingre er god håndhygiejne.

Læs næste

Hygiejne & desinfektion i fødevarevirksomheder

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.